24/10/07

ΝΕΟ!!! EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!



• Φυτά και ποντίκια
Αν έχετε πρόβλημα με τα ποντίκια, τα οποία κατά στρέφουν τα φυτά σας τότε, φυτέψτε δίπλα στα φυτά σας 2-3 σαμπούκους, φυτό που θα βρείτε στα φυτώρια, η οσμή του οποίου θα τα απομακρύνει.

• Διακοπές και φυτά
Για να μην αναρωτιέστε αν θα ξεραθούν τα φυτά σας τώρα που θα φύγετε διακοπές, μπορείτε να λάβετε τα μέτρα σας. Πάρτε ένα κομμάτι φιτίλι ή επίδεσμο και βυθίσετε τη μια άκρη του στο χώμα μιας γλάστρας και την άλλη στο νερό ενός κουβά, τον οποίο θα έχετε τοποθετήσει ψηλότερα.


• Λουλούδια και καπνός
Ο καπνός των τσιγάρων συντομεύει τη ζωή των λουλουδιών, γι αυτό πρέπει να αερίζετε καλά το χώρο στον οποίο βρίσκονται τα λουλούδια σας.

• Λουλούδια στο βάζο
Για να αντέξουν τα λουλούδια σας στο βάζο πιο πολύ, διαλύστε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη απορροφάται από τα λουλούδια, επιδρά στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και έτσι το φυτό τρέφεται και ζει παραπάνω.Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, είναι να βάλετε στοπ βάζο μισή ασπιρίνη ή ένα καρβουνάκι.

• Λουλούδια για περισσότερο καιρό
Για να κρατήσουν περισσότερο τα λουλούδια σας στο βάζο, πρέπει να αλλάζεται το νερό κάθε δύο μέρες και να κόβετε τις άκρες τους μέρα παρά μέρα, γιατί νεκρώνονται και δεν απορροφούν νερό.

• Γαρδένια και χειμώνας
Για να αντέξουν οι γαρδένιες σας το χειμώνα, τοποθετήστε τις σε σημείο που να τις βλέπει ο ήλιος και σκεπάστε τις με ένα νάιλον, μην ξεχάσετε να κάνετε με την καρφίτσα δύο – τρείς τρύπες στο νάιλον για να αναπνέει το φυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: